e

OMLADINSKI KLUB

Omladinski klub Šabačkog pozorišta osnovan je 2018. godine, kao program namenjen mladim ljudima, zainteresovanim za pozorište, umetnost i kulturu.

Omladinski klub čine volonteri i volonterke, čiji je zadatak pomaganje u organizaciji i promociji programa. Za uzvrat, od Šabačkog pozorišta, ovi mladi ljudi dobijaju priliku da kontinuirano uče od profesionalaca, kao i od gostujućih umetnika, koji ih neretko uključuju u svoje predstave ili im drže različite radionice, vežbe i predavanja. Takođe, članovi i članice Omladinskog kluba imaju mogućnost da sami  koncipiraju i realizuju svoje programe, u prostoru Šabačkog pozorišta.

Članovi Omladinskog kluba mogu postati svi mladi koji žive u Šapcu i imaju preporuku starijih članova. Jednom godišnje, Šabačko pozorište organizuje i audiciju za nove članove Omladinskog kluba, na koju se mogu prijaviti svi zainteresovani, ukoliko imaju od 16-26 godina.

Rad Omladinskog kluba je jedinstven primer uključivanja mladih u svakodnevni rad jedne kulturne institucije.  U okviru Šabačkog pozorišta, ovaj klub ima svoj prostor (tzv. štab”) u kom se održavaju redovni sastanci i radionice.

Zahvaljujući ovim mladim ljudima, koji se svakodnevno okupljaju u Šabačkom pozorištu, podmladio se naš tim, ali i naša publika.

Osnivanje Omladinskog kluba Šabačkog pozorišta, deo je šire strategije naše institucije, posvećene kontinuiranom razvoju publike i podsticanju omladinskog stvaralaštva i aktivizma, kroz umetnost i kulturu.

PET ZANIMLJIVIH ČINJENICA O OMLADINSKOM KLUBU:
  1. Nakon godinu dana od osnivanja Omladinskog kluba, troje članova i članica u upisalo je pozorišne akademije!
  2. Za prvih godinu dana rada, OK ekipa učestvovala je u organizaciji sedam fetivala. To ove mlade ljude čini iskusnim festivalskim timom.
  3. Članovi Omladinskog kluba rade kao asistenti, glumci, pomoćnici tehnike i opšte službe, cepaju karte, razvode publiku, dočekuju goste… a takođe i sami pripremaju svoje kulturno-umetničke programe.
  4. Broj članova Omladinskog kluba neprekidno raste!
  5. U 2019. Godini, glavni OK projekat je oživljavanje Male scene Šabačkog pozorišta.