Принцеза Лабуд

По мотивима бајке: Принцеза Лабуд (The Swan Princess)

 

Текст и режија: Жељко Милошевић
Костимограф, креација видеа и визуелни идентитет представе: Селена Младеновић
Сценограф и избор музике: Жељко Милошевић
Лутка лабуда: Селена Младеновић и Иван Томашевић
Израда језерских локвања и руже: Цветин Аничић

ЛИЦА:

Принцеза Душица - НАЂА РИСТИЋ

Принц Храбриша - ВЕЉКО ЕРАКОВИЋ

Корњача Корни - СЛАЂАНА ПАЈЧИЋ

Жаба Жаца - ЈОВАНА ПАНТИЋ

Чаробњак Стравило – НИКОЛА ЈАНОШЕВИЋ

(Сонгове у представи осмислили су и интерпретирају глумци представе)

 

Инспицијент: Мирјана Божанић

Суфлер: Зорица Стeвановић

 

Технички руководилац: Радивој Костадиновић; столарски радови: Боривој Чеивановић; браварски радови: Михаило Брезина; тон: Коста Павловић; светло: Лука Поповић; шминкер - власуљар: Гордана Баровић; кројачки радови: Драгица Вујковић; гардероба:  Данијела Драгојевић, Биљана Костадиновић; реквизита: Мирјана Незири; декоратери: Иван Јовановић, Немања Ристановић, Дејан Окановић.

РЕЧ РЕДИТЕЉА

Наша прича смјештена је у свијет бајке, онај свијет који личи на лијепи сан о краљевским бићима, принчевима и принцезама, богатим, лијепим, добрим, изузетним. Но, та бића, као и све изузетно у животу, имају оне који желе да им напакосте, покоре их и имају корист од њих. То ће се догодити принцези Душици.

Принцеза Душица је сан и добрих и лоших, јер има велику вриједност – своју љепоту, доброту, богатство и на послијетку и круну као једина насљедница краљевства. Добри ће се борити за њу љубављу попут принца Храбрише, а зли чаробњак Стравило, попут сваког зла, бориће се подмукло не бирајући средства.

Зло чаробњака Стравила је веома моћно, али да би све на крају било баш како треба, да би љубав побједила, побринуће се и дати све од себе жаба Жаца и корњача Корни.

Жељко Милошевић

 

Представа је намењена деци узраста од 5 до 11 година.

Премијера: 17. новембар 2022. године