poster-sabacko-pozoriste-Macak-u-cizmama

Мачак у чизмама

ТЕКСТ, РЕЖИЈА, СЦЕНОГРАФИЈА И КОСТИМ: СТЕФАН РЈАДКОВ
ПРЕВОД, АДАПТАЦИЈА И МУЗИКА: АЛЕК РОДИЋ

Стефан Рјадков је дипломирао глуму и луткарство на Академији за луткарство „Натфиз-Крсто Сарафов“ у Бугарској, код једног од најпознатијих професора луткарства у Бугарској и свету, професора Атанаса Илкова.
Стефан је аутор познате серије луткарских емисија под називом „Кукла Програма“ (Лутка програм), које су се емитовале на Бугарској државној телевизији.

Поред тога што се бави глумом, режијом и луткарством Стефан је и изврстан оперски певач и изводи опере у музичким позориштима широм Бугарске.

Вишеструки таленти и уметнички ауторитет Стефана Рјадкова, главни су разлози да верујемо да ће луткарска представа за децу „Мачак у чизмама“ остварити пуно успеха и красити наш репертоар велики број сезона.

Основна идеја водиља целе представе је да ништа није немогуће и да ако се потрудимо можемо и да очекујемо резултате. Све је могуће и треба веровати у чуда јер чуда се догађају ако их стварно желимо. Запамтите и не заборавите, ако нешто стварно желите да урадите, онда нико не може да вас заустави! Да ли је тако пријатељи? Наравно да јесте. Ко може да ухвати миша тај може да уради све…

Стефан Рјадков