Шабачко позориште » Медији о нама » Они су обележили 2015. годину

Они су обележили 2015. годину

Вечерње новости03.01.2016.
Критичари "Вечерњих новости" одабрали највреднија филмска, позоришна и ликовна остварења. Наши стални сарадници изабрали најуспешнија дела из прошлогодишње продукције

ИЗОСТАО КВАЛИТЕТ
Пише: Драгана БОШКОВИЋ

* ”Родољупци”, режија Андраш Урбан, Народно позориште, Београд
* “Каинов ожиљак”, режија Југ Радивојевић, Шабачко позориште
* “Разбијени крчаг”, режија Игор Вук Торбица, ЈДП
* “Авети”, редитељ Андреј Носов, Хартефакт и Битеф театар
* “Воз”, режија Војислав Брајовић, Звездара театар

ПОЗОРИШНА понуда на домаћим сценама би се могла описати као пандан оној совјетској флоскули, да на трпези у ресторану има много хране, али је мало тога јестиво!

Упркос евидентном недостатку улагања у позориште, премијера је у 2015. било много, у односу на квалитет представа које смо видели. Ваш позоришни критичар је пратио углавном београдску позоришну понуду, уз мале изузетке. Тако да ће такав бити и предлог за најбољих пет остварења у 2015.

Од десетак позоришних представа које су се издвојиле, међу најбољима су се наметнули Стеријини “Родољупци” у режији Андраша Урбана. Иако стоји дилема да ли је место разбијању српске драмске класике баш на славној сцени београдског Народног позоришта, које би морало ту класику да негује и чува од заборава, представа је пуна необичних отклона од уобичајеног тумачења последњег Стеријиног текста, наметнула се као најзанимљивија и најзначајнија за протеклу календарску годину на српским сценама.

Када је одиграна, почетком фебруара ове године, представа “Каинов ожиљак”, Владимира Кецмановића и Дејана Стојиљковића, у режији Југа Радивојевића (Шабачко позориште), била је, па и од стране вашег критичара, дочекана “на нож”. Пре свега због данас ружно модерног обичаја, да се представе више не режирају, него свако узме свој микрофон, изађе на сцену, каже шта има - и оде са ње. Но, даљи ток сезоне је поставио овај пројекат у контекст осталих позоришних премијера. Победио је на “Јоаким ИнтерФесту” у Крагујевцу, обишао многе фестивале и постао референтан и за овај избор. То је представа коју ће српско позориште памтити по актуелности, сценском читању литературе и одличним глумачким интерпретацијама.

Десет месеци од њене премијере, представа “Разбијени крчаг”, по тексту Хајнриха фон Клајста, у режији Игора Вука Торбице (ЈДП) показала је да је овај младалачки поглед редитеља био занимљив пасионираним позоришним гледаоцима, па и критици, и тако избио на високо место у овом редоследу. Препоручујемо је због врло добрих улога, као и лаганог тона којим се проблематизују, као у правој комедији, врло озбиљне моралне дилеме.

Ибзенове “Авети” у режији Андреја Носова (Хартефакт и Битеф театар), иако помало “кабасто” режиране, готово су вратиле на српску сцену оно “право” позориште, у којем се пати и саучествује у патњи, у којем је могућно засузити и замислити се над тим. Одлична глумачка подела учинила је ову представу и значајном и квалитетном, као и сам Ибзенов текст, који смо дуго чекали да га поново видимо код нас.

Одабрати дуодраму Кормака Макартија “Воз” у режији Војислава Брајовића (Звездара театар), уместо још неке “велике” представе у избору од пет најзначајнијих представа у календарској години, јесте помало субверзиван избор. Али, сам наслов, који смо дали тој критици, “Кад свеци марширају”, говори о глумачкој интерпретацији, па и о тексту аутора који о смрти, љубави, вери и пријатељству зна више од свих.


* * * * *

УПРКОС ЕЛЕКТРОНИЦИ
Пише: Василије СУЈИЋ

* МИЛИЈА НЕШИЋ, УП “Цвијета Зузорић”
* ЉУБА ПОПОВИЋ, Галерија РТС
* ЉУБОДРАГ ЈАНКОВИЋ ЈАЛЕ, Галерија Графичког колектива
* РАТКО ВУЛАНОВИЋ, галерија РТС
* МАЈА ОБРАДОВИЋ, Галерија Дома омладине

Промене у новом веку, изазване двема револуцијама, индустријском и електронском, утицале су на развојне линије уметничких казивања и кретања. Прва је променила смер уметности, а, тиме и естетско/критичко сагледавање дела. Друга доводи до обесмишљавања и губитка осећања за естетско у стваралаштву. Иполит Тен је, својевремено, констатовао да је уметничко дело производ средине, на које утичу општи друштвени и интелектуални услови времена коме припадају. Изабране изложбе показују да аутор, сваки на свој начин, швата свет у којем ствара уметнички.

Вајар Милија Нешић је уметничка истраживања почео по концептима модерне српске скулптуре педесетих, коју су карактерисале угланцане површине и сверни облици, начињени по свим законима који су тада владали. Изазван унутрашњим осећањем 1958. године појављује се изложбом цртежа “Под ведрим небом” на Ади Циганлији, која показује другачији начин сагледавања уметничког исказа. Истраживања наставља честим акцијама у песку из опуса “Живот-простор-време”, а, 1978. године почиње рад на циклусу “Мрдалица” који траје и данас. Поставка у УП “Цвијета Зузорић” показује сву ширину уметникових интересовања од краја педесетих до данас.

Слике Љубе Поповића су, крајем педесетих, иритирале београдску средину више него што је она то могла да “свари”. Уметник је осетио да место свом сликарству треба да потражи у неком другом простору и нашао га је 1963. године у Паризу, у коме је, убрзо, био примећен. Интересовање за њега може се мерити критикама које је добијао и монографским пресецима које су писали уметнички познате личности: Ален Жуфроа, Патрик Валдберг, Рене де Солије, Ален Боске, познат код нас као песник збирке “Реч и ребро”. Наизглед се у Поповићевом сликарству, од почетака до изложбе у галерији РТС, ништа не мења. Пажљиво око уочава разлике које нису нападне већ делују као да је све увек било ту. У питању је фино “брушење” садржаја, одбацивање сувишног, као и спора, али битна, промена колорита.

Изложба Љубодрага Јанковића Јалета у Галерији Графичког колектива је сентиментална кроки сонда кроз целокупно дело овог уметника, која јасно указује да му је најважнији био и остао однос према форми, јасно обележен двема фазама које се међусобно не искључују.

Ратко Вулановић је прво савладао облик па се упустио у “Трагање за Атлантидом”. Монументалност његових скулптура је унутар самог дела, из кога се пробија до посматрача, јасно показујући студиозно трагање за скривеним, за изгубљеном Атлантидом, а несвесно је стално зидао нови Скадар на који се пење и сурвава.

Фини преплети Маје Обрадовић указује на пут који цртеж воде до слике. У питању су лаке и лепршаве линије које одбацују наношење боје која не заробљава догађај, већ га остављају да слободно дише у “великој белини” листа. Овог пута, поново у Галерији Дома омладине, излаже фриз који захвата три галеријска зида. Овом приликом је дошло до тананих померања унутар форме и естетског угођаја.


* * * * *

ИПАК СЕ КРЕЋЕ
Пише: Борислав АНЂЕЛИЋ

* “Ничије дете”, Вук Ршумовић
* “Смрдљива бајка”, Мирослав Момчиловић
* “Енклава”, Горан Радовановић
* “Дестинација Сербистан”, Желимир Жилник
* “Поред мене”, Стеван Филиповић

ПРОТЕКЛА година је била веома чудна када је филм у питању. Упркос чињеници да је у оквиру културне политике у дужем периоду изостала осмишљена друштвена подршка, уз већ хронично одсуство примене закона о кинематографији на плану финансирања, српски филм је у 2015. имао богату годину.

У понуди је било више од 23 филма, што је изненађујуће много у постојећој сутуацији. Мада су многи од њих у крајњем ишоду потврдили да дуго копрцање у претпродукцији и постпродукцији даје скромне резултате, ипак, неколико се дела својим особеностима и високим квалитетом наметнуло и нашој и светској јавности.

Међу филмовима који су обележили прошлу годину, као најбољи се издваја “Ничије дете” дебитанта Вука Ршумовића. Сведеним, али упечатљивим изразом, на темељима неореалистичке филмске школе, Ршумовић је изградио бриљантну студију о трагичности и варљивости идентитета појединца у условима несрећних околности и грађанског рата. Уз изванредан сниматељски допринос и осмишљену, тематски фокусирану монтажу, овај филм свој високи домет дугује и сјајној глуми, пре свега младих носилаца водећих улога, Дениса Мурића и Павла Чемеркића, као и Исидоре Јанковић.

За разлику од Ршумовића, који је углавном вешто избегао политичку конотацију, Горан Радовановић у “Енклави” на тему “етничког сукоба виђеног очима двојице дечака” то није могао да учини. Свесно је одлучио да насиље и крвопролиће, у контексту своје приче, углавном измести ван екрана. И у овом делу упечатљива су глумачка остварења двоје младих протагониста, Филипа Шубарића и Дениса Мурића, уз изванредну сарадњу легендарног Небојше Глоговца и Мета Јовановског.

“Смрдљива бајка” сценаристе и редитеља Мирослава Момчиловића је комична, али људски топла бајка о губитницима, који живе у шахтовима и копају по контејнерима, непримећени у нашој урбаној средини. Овај, четврти Момчиловићев филм, а сваки му је био другачији од претходног, представља сјајан креативни континуитет овог редитеља, чији је допринос за српски филм последњих година веома значајан. Мада све делује документаристички и препознатљиво, “Смрдљива бајка” улаже труд да нас све упути да се присетимо саосећања према ближњима. Изузетан глумачки тим - Жарко Лаушевић и Јелена Ђокић, надопуњује традиционално упечатљиви кроки Петра Божовића.

Велики маестро документарног и играног филма Желимир Жилник, документарним филмом “Дестинација Сербистан”, не само да успешно наставља креативно бављења феноменом транзиције, него готово визионарски слика “избеглички цунами” који још увек тутњи нашом земљом. Ефектно, документаристички уверљиво и људски топло Жилник говори о људима који после трагичних сукоба у својим срединама, трагају узалудно за “срећом” на путу ка Европи.

Пажње вредни су и филм “Поред мене” Стевана Филиповића, иновативно и тематски провокативно дело, као и “Аманет” Немање Ћипранића и “Бићемо прваци света” Дарка Бајића.

04.07.18.Миња Богавац нова директорка Шабачког позоришта (н1 инфо)
29.05.18."Хајка на Вука" на Стеријином позорју ()
16.05.18.Прегршт награда „Рубишту“ (данас.рс)
14.05.18.54. FESTIVALA PROFESIONALNIH POZORIŠTA SRBIJE „JOAKIM VUJIĆ“, ()
12.05.18.Праштање је вид побуне против безумља (анасттасиц.wордпресс.цом)
09.05.18.Шабачко позориште на Фестивалу "Јоаким Вујић" ()
09.05.18.ПОЗОРИШНА КРИТИКА: Страхињић из нашег сокака ()
25.04.18.Позоришта у унутрашњости траже подршку ресорног министарства за излазак из кризе (подринске.цом)
24.04.18.ЗАВРШЕНО ТРЕЋЕ ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ У ШАПЦУ – НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА! (авалаинфо.нет)
24.04.18.ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ 3. ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ - ИЗВЕШТАЈ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА ()
24.04.18.Заврсено Позорисно пролеце у Сабацком позористу (ТВ Коперникус)
22.04.18.ЦАРСТВО НЕБЕСКО представа која дефинише Србе, изведена у Шапцу! (авалаинфо.нет)
21.04.18.Црнило наше стварности: „РУБИШТЕ“, синоћ у Шабачком позоришту! (авалаинфо.нет)
19.04.18.Синоћ у Шабачком позоришту: ТАКО ЈЕ (ако вам се тако чини)! (авалаинфо.нет)
19.04.18.Позоришно пролеће у Шапцу, јесен театара у Србији (ртс.рс)
18.04.18.„Из живота инсеката“ синоћ на Фестивалу у Шапцу (авалаинфо.нет)
18.04.18.Театарска посластица у Шапцу: Цвета "Позоришно пролеће" (блиц.рс)
17.04.18.У центру позоришног живота Србије ("Данас")
17.04.18.Процветало Позоришно пролеће (хоцупозористе.рс)
16.04.18.Вечерас је почело “Позоришно пролеће” у Шапцу! (авалаинфо.нет)
10.04.18.Вечити (Новости.рс)
05.04.18.Премијера Јонесковог дела у Шабачком позоришту (Блиц.рс)
26.03.18.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ: 3. Театарски фестивал у Шапцу 2018 - најава и програм (bgedtculture.blogspot.rs)
23.03.18.Стеријино позорје (РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
20.03.18.63. Стеријино позорје Нови Сад, 26. мај – 3. јун 2018. ()
12.03.18.Позоришно пролеће од 19. до 23 априла у Шапцу (Данас)
11.03.18.Треци Фестивал Позорисно Пролеце (РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
10.03.18.Фестивал "Позоришно пролеће" од 16. до 23. Априла у Шапцу (Интернет портал новосадског листа Дневник)
02.03.18.“Хајка на вука“ Огњен Обрадовић, режија Наташа Радуловић, Шабачко позориште, премијера 08.02.2018. (Радио Београд)
07.02.18.Премијера у Шабачком позоришту: „Хајка на вука“ ("Данас")
07.02.18.Хајка на вука (РТВ Шабац)
07.02.18.Премијерно у Шабачком позоришту: Хајка на вука - прича која ће вас оставити без даха ("глоссy.еспресо")
02.02.18.Ида Јовић „Мата Хари“ режија Снежана Удицки, Шабачко позориште, гостовање у Народном позоришту Београд на сцени „Раша Плаовић“ 17.01 2018. ()
19.01.18.Акција „Кругови“ и премијера представе „Хајка на вука“ (ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
10.01.18.ТОП 5 (Бобан Јефтић)
27.11.17.Фестивал првоизведених представа ()
16.11.17."Рубиште" из нашег угла: "Јесмо ли заиста будни?" ()
15.11.17.Награда за Кристину Пајкић на "Малом Јоакиму" (Телевизија Шабац)
06.11.17.Сјајна премијера "Мачка у чизмама" (Телевизија Шабац)
01.10.17.Нова позоришна сезона у Шапцу! (РТС)
11.04.17.Завршено "Позоришно пролеће" у Шапцу (РТС)
11.04.17.''На Дрини ћуприја'' без премца (Новости)
11.04.17.Завршено "Позоришно пролеће" (РТВ Шабац)
10.04.17.Награде "Позоришног пролећа": "На Дрини ћуприја", Кокан Младеновић, Бојан Жировић... (Блиц)
08.04.17.Министарство културе није подржало шабачко Позоришно пролеће (Данас)
08.04.17.Лоша вест за “Позоришно пролеће” (Блиц)
06.04.17.Мира Бањац поручује са "Позоришног пролећа": Култура поправља оно што политичари покваре (Блиц)
05.04.17.Почетак рада на представи "Рубиште" (РТВ Шабац)
04.04.17.Хипноза позоришне чаролије (Данас)
03.04.17."Хипноза" отвара "Позоришно пролеће" у Шапцу (Новости)
03.04.17.Душко Ковачевић: Сад ће моји Шапчани видети да л’ је вредно научити да се пишу баш сва слова (Блиц)
02.04.17.У Шапцу почиње "Позоришно пролеће" (Б92)
27.03.17.Шапчани позоришни свет стварају талентом и срцем (РТС)
27.03.17.Најбоље представе прошлогодишње продукције пред шабачком публиком (Подринске)
27.03.17."Позоришно пролеће" од 2. до 10. априла (РТВ Шабац)
22.03.17.Испреплитање стварности (Дневник)
13.03.17.Остајемо без занимања која су у позоришту неопходна (Политика)
07.03.17.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ: 2. Театарски фестивал у Шапцу 2017 - најава и програм (bgedtculture.blogspot.rs)
04.03.17.Бранислав Трифуновић одржао час глуме у Шабачком позоришту (Подринске)
19.02.17.Сваки град у Србији заслужује фестивал (Политика)
17.02.17.Културом против пораза памети: Најављен програм "Позоришног пролећа" (Блиц)
17.02.17.Шабачки фестивал "Позоришно пролеће" од 2. до 9. априла (Данас)
15.02.17.Висок ниво позоришног чина (Данас)
15.02.17.Домаћи текст поново на сцени (Вечерње новости)
01.02.17.Шабачко позориште са представом "Клуб љубитеља Смене 8" у Битеф театру (Блиц)
27.01.17.Искакање из клопке монотоније (Ал Џазира)
17.01.17.Саопштен програм 46. Дана комедије у Јагодини (Блиц)
10.01.17.Шабачко позориште, својевремено једино у Србији: Све је почело око Божића (Блиц)
03.01.17.Одлична година за Шабачко позориште (ТВ Шабац)
12.12.16.Награде на 21. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме (Шабачко позориште)
09.12.16.Краљев пут (Шабачко позориште)
28.11.16.ТОП10 представа позоришне 2015-2016 сезоне - Србија (bgedtculture.blogspot.rs)
20.11.16.Још једна "Ноћ позоришта" (ТВ Шабац)
15.11.16.„ЖИВОТ ЈЕ САН“ Педра Кладерона де ла Барке у режији Александра Лукача (Радио Београд)
09.11.16.Свака власт је привремена (Политика)
28.10.16.ПЕРИКЛЕ - ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ нјабоља представа по оцени публике! (ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ)
22.10.16.Још једна награда за "Перикле" (ТВ Шабац)
08.10.16."Дежа ви" треће вечери ревије (ТВ Шабац)
07.10.16."Живот је сан" у време политичких страсти (Данас)
06.10.16.Представом „Живот је сан“ почела сезона у Шабачком позоришту (Подринске)
05.10.16.Калдеронов "Сан" за почетак (Вечерње новости)
04.10.16.Живот је сан: Адаптација рађена у данашњем тренутку, када страсти нема шта да заузда (Story.rs)
04.10.16.Сутра премијера представе “Живот је сан” у Шапцу: Пошаст нема ко да заузда (Блиц)
03.10.16.Процват театарског живота (Данас)
27.09.16.Почиње нова позоришна сезона (ТВ Шабац)
13.09.16.Шабачком ансамблу две награде у Македонији (ТВ Шабац)
01.08.16.Перикле на сцени у Старом Бару (БАР Инфо)
12.07.16.Проглашени ДОБИТНИЦИ фестивалских награда на трећем позоришном фестивалу ТЕАТАР У ТВРЂАВИ! (Телеграф)
17.06.16.Најнаграђиванија представа у сезони 2015/16. (Шабачко позориште)
16.06.16.Карајићу награда за најбољег управника позоришта у Србији (РТВ Шабац)
11.06.16.Премијера у поноћ (ibalkan.net)
22.05.16.Перикле и Никита Миливојевић најбољи у Грачаници (Блиц)
22.05.16.Успешна позоришна недеља у Грачаници (Глас Америке)
21.05.16.Перикле најбоља представа Фестивала Јоаким Вујић (Б92)
21.05.16.Перикле најбоља представа 52. фестивала Јоаким Вујић у Грачаници (Бета)
10.05.16.Nova premijera u Šabačkom pozorištu: Prvo izvođenje predstave "Revizor za jugoistok" (Story.rs)
19.04.16.Родољупци најбоља представа Позоришног пролећа (Б92)
18.04.16.Родољупци најбољи на Позоришном пролећу (Политика)
13.04.16.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ У ШАПЦУ Басара: Чак и ја бих ово могао да похвалим (Татјана Њежић, Блиц)
11.04.16.Регионални жири за домаће представе (Новости)
10.04.16.У Шапцу почео фестивал Позоришно пролеће (Б92)
08.04.16.Позоришно пролеће почиње у понедељак (ТВ Шабац)
05.04.16.Душко Ковачевић о Позоришном пролећу у Шапцу: Против простаклука (Блиц)
02.04.16.Некултура – понос националног идентитета (Политика)
01.04.16.1. Театарски фестивал у Шапцу 2016 - најава и програм (bgedtculture)
31.03.16.„Позоришно пролеће” на шабачки начин (Политика)
16.03.16.ПРЕДСТАВЉЕН ДРУГИ БРОЈ ЧАСОПИСА „КОД 21“ (Sabac.rs)
09.03.16.КАФАНИЦА, СУДНИЦА, ЛУДНИЦА Представа кроз коју су прошле легенде глумишта (Блиц)
09.03.16.Распродате карте за премијеру (ТВ Шабац)
04.03.16.Гостовање Шабачког народног позоришта са представом Каинов ожиљак на Великој сцени Народног позоришта (Story)
26.02.16.Најбитније је волети свој посао (Глас Подриња)
26.02.16.УМЕЋЕ ТРАНСФОРМАЦИЈЕ (Глас Подриња)
19.02.16.ТВ Театар: Постмодерни кабаре доброг војника Швејка (РТС)
04.02.16.Чланови савета „Позоришног пролећа“: Душан Ковачевић, Мира Бањац, Воја Брајовић, Светислав Басара... (Блиц)
04.02.16.„Позоришно пролеће” у Шапцу (Политика)
04.02.16.Позоришно пролеће у Шапцу (Подринске)
03.02.16.Шабац добио позоришни фестивал (ТВ Шабац)
03.02.16.Позоришно пролеће у Шапцу (Шабац.рс)
01.02.16.Селекција 45. фестивала Дани комедије (Културни Центар Јагодина)
03.01.16.Они су обележили 2015. годину (Вечерње новости)
30.11.15.Слободан Петрановић добио награду публике (Шабачко позориште)
23.11.15."Прах" лутријске среће (Данас)
16.11.15.Душко Ковачевић: За компјутер још нисам чуо (Блиц)
09.11.15.Награда за најбољи партнерски однос Ђорђевићу и Вујовићу (Блиц)
05.11.15.Вечери Душана Ковачевића у Шапцу (РТС)
28.10.15.Зоран Карајић добитник четвртог "Зорановог брка" (Блиц)
15.10.15."Каинов ожиљак" најбоља представа на јубиларном ЈоакимИнтерФест (Књажевско-српски театар)
15.10.15.Јоаким Интерфест: Најбољи "Каинов ожиљак" (Блиц)
07.10.15.Завршена позоришна ревија у Шапцу (РТС)
08.07.15.Сурова бајка (Драгана Бошковић)
06.07.15.Почео други „Театар у Тврђави“ (Блиц)
02.07.15.Кнез Лазар у деспотовој тврђави (Политика)
01.07.15.Траг: Звездани траг Шабачког театра (РТС)
29.06.15.П(Р)ОИГРАВАЊЕ (Драгана Бошковић)
28.06.15.Инатимо се као Енглези (Вечерње новости)
27.06.15.“Дуге ноћи” од понедељка у Смедереву (semendria.com)
26.06.15.Шекспир фест почео премијером представе "Перикле" у Чортановцима (Блиц)
26.06.15.Перикле кнез 'леба бела (Данас)
25.06.15.Никита Миливојевић: Узорни, вредни, добри...време вас је прегазило (Блиц)
22.06.15.Шекспир од Глоб театра до Чортановаца (Блиц)
22.06.15.Перикле (sekspirfestival.org)
10.06.15."Дуге ноћи и црне заставе" на отварању "Театра у тврђави" (Блиц)
09.06.15.Представа Перикле отвара Шекспир фестивал у Чортановцима (Бета)
09.06.15.Шекспиров фестивал у Чортановцима ушао у Европску мрежу (Танјуг)
05.06.15.»Урнебесна трагедија« тријумфовала у Добоју (Независне новине)
04.06.15."Гњида" на Театар фесту у Добоју (РТРС)
29.05.15.Други "Шекспир фестивал" у Чортановцима: Премијера представе Никите Миливојевића (Блиц)
20.05.15.Завршен 51. фестивал Јоаким Вујић (РТС)
18.05.15.Представа "Сврати, рече човек или Сан о завичају" најбоља на фестивалу "Јоаким Вујић" (Блиц)
18.05.15.Завршен 51. Фестивал "Јоаким Вујић": Најбоља представа Ужичана (Новости)
18.05.15.Награде фестивала (РТ Војводине)
08.04.15.Премијера Кунијеве комедије у Шапцу (РТС)
06.04.15.Представа „Кидај из моје кухиње“ у Шабачком позоришту (Блиц)
03.03.15.Две премијере (Шабачко позориште)
27.02.15.Седам награда у Алексинцу (Шабачко позориште)
27.02.15.ИН МЕМОРИАМ-ЗЛАТИЦА ПОПОВИЋ (РТС)
20.02.15.Белег уместо ожиљка (Вечерње новости)
03.02.15.Шабачко позориште прославило јубилеј (Политика)
03.02.15.Шабачко позориште обележило 175 година постојања (РТС)
30.01.15.Министарство: Иван Тасовац на премијери "Каиновог ожиљка" у шабачком позоришту (Блиц)
30.01.15.Осамнаеста деценија шабачког позоришта (РТС)
28.01.15.Премијера представе "Каинов ожиљак" у Шабачком позоришту (Блиц)
28.01.15.„Каинов ожиљак” за рођендан шабачког позоришта (Политика)
26.01.15.Представа Каинов ожиљак премијерно 1. фебруара и на РТС-у (story.rs)
22.01.15.Драма о Андрићу поводом 175 година Шабачког позоришта (Курир)
21.01.15.Смех вечно живи (http://www.danikomedije.autentik.net)
20.01.15.Снага потребна за промену (Наташа Гвозденовић, РНС)
16.01.15.Тектоника осећања (Програм 202)
02.01.15.Најбоље из 2014. године (Вечерње новости)
23.12.14.Повратак имена Љубише Јовановића у Шабац (РТС)
15.12.14.Нова имена сцена (Шабачко позориште)
15.12.14.Да ли је исправљена неправда према Љубиши Јовановићу? (Вечерње новости)
04.12.14.Премијера "Хајдука" (РТС)
19.11.14.ТВ театар: Јовча (РТС)
12.11.14.Ожалошћена породица отворила Тузланске позоришне дане (tuzlarije.net)
12.11.14.Ноћ позоришта у суботу (РТВ Шабац)
04.11.14.23. Дани Зорана Радмиловића (Шабачко позориште)
14.10.14.Кад наш брод плови, плови или Стоп! Нема пара (ludus-online.rs)
09.05.14.Бодљикава антиратна сага (Радио Београд 2)
08.05.14.Озбиљне шале о Великом рату (Данас)
07.04.14.Аплаузи на премијери представе "Тектоника осећања" у ЈДП (ТВ Бест)
02.04.14.ЈДП: Тектоника осећања први пут за београдску публику (story.rs)
27.03.14.Порука за Светски дан позоришта 2014 (Брет Бејли)
25.03.14.Представа "Бизарно"у такмичарској конкуренцији 59.Стеријиног позорја (ТВ Шабац)
25.03.14.Драма „Бизарно“ у такмичарској селекцији 59. Стеријиног позорја (Народно позориште)
05.03.14.Андреа Ада Лазић: Сва бајковита лица љубави (Вечерње новости)
24.02.14.Сплетка и љубав (Радио Београд 2)
24.02.14.Хит представа (РТС)
30.01.14.„Тектоника осећања“ у Шабачком позоришту (Шабац инфо)
20.12.13.Награде за шабачко позориште (Политика)
25.11.13.II Фестивал првоизведених представа у Алексинцу (Шабачко позориште)
21.10.13.Програм 202 Радио Београда (Програм 202 Радио Београда)
20.10.13.Животи иза решетака (Политика)
18.10.13.Врлине и грех (Данас)
13.10.13.Идеалисти нису хероји (Политика)
12.10.13.Народно позориште: Премијера представе „Бизарно“ (www.nadlanu.com)
12.10.13.Игор Ђорђевић: Све се срозало и обесмислило (Вечерње новости)
13.09.13.Награде за Шабачко позориште на Фестивали Ристо Шишков (Шабачко позориште)
09.05.13.Љубав или рат (Глас Подриња)
30.04.13.Распевана бракотресна гротеска (Радио Београд 2)
09.04.13.Хроника ТКТ Фест 2013 (ТКТ Фест 2013)
10.03.13.Брадић: Игра замењених улога (Вечерње Новости)
27.02.13.Интервју: Небојша Брадић, редитељ - Сукоб Стаљина и Булгакова (Политика)
24.01.13.Позоришни изазов (Глас Подриња)
09.01.13.Жена која се увек слуша (РТС)