Шабачко позориште » Медији о нама » Најбоље из 2014. године

Најбоље из 2014. године

Вечерње новости02.01.2015.
Критичари „Вечерњих новости“ одабрали највреднија филмска, позоришна и ликовна остварења. Наши стални сарадници изабрали најуспешнија дела из прошлогодишње продукције

МОНТЕВИДЕО, ВИДИМО СЕ”, Драган Бјелогрлић
“ВАРВАРИ”, Иван Икић
“БРАНИО САМ МЛАДУ БОСНУ” Срђан Кољевић
“ТОП ЈЕ БИО ВРЕО” ,Слободан Скерлић
“НЕПОСЛУШНИ”, Мина Ђукић

УПРКОС динамици хаоса на свеукупној филмској сцени, српска кинематографија је у протеклој години имала завидан резултат. После извесног продукцијског застоја у 2013, у протеклој години се нашло чак 15 дугометражних играних и документарних филмова, што је резултат за поштовање. Остварено је и значајано приближавања гледаоцима, уз релевантан баланс између уметничких претензија и комерцијалног интереса, али не науштрб квалитета.

Убедљиво, на врху те продукције налази се филм “Монтевидео, видимо се” Драгана Бјелогрлића. Мада је реч о наставку пројекта “Монтевидео”, овај филм на упечатљив начин, по атрактивном сценарију Ранка Божића и Димитрија Војнова, у осмишљеној режији Бјелогрлића и уз ефектна тумачења младих глумаца на челу са Милошем Биковићем, просто плени пажњу од првог до последњег тренутка.

С пуним разлогом ова “уругвајска сага” о нашим фудбалерима испуњена квалитетним хумором и позитивном енергијом, која нам је очигледно била преко потребна, имала је рекордну гледаност, а својим успехом вратила публику домаћим ауторима.

Значајан допринос српском филму дали су прошле године аутори дебитанти. Међу њима посебну пажњу заслужио је филм “Варвари” Ивана Икића. За разлику од фудбалског амбијента из “Монтевидеа” из средине прошлог века, Икићеви “Варвари” се баве данашњим младим навијачима из урбане српске провинције, који на бруталан и болан начин трагају за својим местом под сунцем у савременој Србији, оптерећеној криминалом, корупцијом и девалвацијом свих вредности. Водећи глумци су натуршчици, Жељко Марковић и Ненад Петровић, који нас уз подршку Јасне Ђуричић, суочавају са тмурном реалношћу средине у којој живе.

У години која је обележила век од почетка Првог светског рата, захваљујући Срђану Кољевићу и његовом филму “Бранио сам Младу Босну” добили смо респектабилан поглед у нашу прошлост. Кољевић се, додуше, само посредно бави ратом, окосница је, по сопственом сценарију, драма у судници, у којој је главни јунак млади аустријски адвокат Рудолф Цистлер, који брани чланове Младе Босне који су учествовали у атентату на Фердинанда. Сјајна глумачка екипа са Николом Ракочевићем на челу изврсно је реализовала редитељску и сценаристичку идеју Кољевића.

По провокативном роману “Топ је био врео” Владимира Кецмановића, повратник у нашу кинематографију после дужег времена, Слободан Скерлић, снимио је узбудљив и дирљив филм. Занимљив је и дебитантски филм “Непослушни” Мине Ђукић у ком двоје младих на сетан и мелодраматичан начин трагају за својим успоменама из детињства и загубљеним траговима љубави.

На крају, својеврсно заокружавње присутне комерцијалне тенденције у нашој кинематографији уз пласирање “критичких” погледа на савремени свет, дали су филмови “Споменик Мајклу Џексону” Дарка Лунгулова, “Атомски здесна” Срђана Драгојевића и “Мали Будо” дебитанта Данила Бећковића.

МИЛЕ ГРОЗДАНИЋ, Галерија “Хаос”
РАДИСАВ ТРКУЉА, Галерија РТС
ЈУГОСЛАВ ВЛАХОВИЋ, Музеј примењене уметности
ШЕМСА ГАВРАНКАПЕТАНОВИЋ, “Атријум” Библиотеке града
АЛЕКСАНДАР ЦВЕТКОВИЋ, Галерија “Прогрес”

ПОЕЗИЈА је неопходна - само не знам због чега” својевремено је изјавио Жан Кокто. Она данас покрива и садашње време културе Србије боље него у тренутку када је изречена. Зна се да је уметност потребна али се не зна због чега! Свако даље објашњење мора кренути од чињенице да смо данас у неком чудном облику капитализма у којем се преплићу тржиште и хуманистички захвати заостали из времена самоуправног социјализма.

“Све што би краљ Мида додирнуо руком, претворио би у злато - капитализам је све претворио у робу”. Ову онеспокојавајућу мисао написао је Ернст Фишер у књизи “О потреби уметности” објављеној 1959. године. На крају се, ипак, у последњој реченици тргао и записао: “Уметност неће умрети пре него што умре човечанство.” Усуђујем се да тврдим да је то јасно без обзира на утицај новца и политичара. Очигледно да се данас уметност у Србији не догађа спонтано већ около струје клишеи у које се уметник уклапа. Зато је немогуће појединачно вредновање пошто унутар њега влада засићеност и самозадовољност. Принцип је: све за данас, ништа за јуче или сутра.

Овом приликом листа пет изложби (Миле Грозданић, Радисав Тркуља, Југослав Влаховић, Шемса Гавранкапетановић, Александар Цветковић) је мој избор који упућује на трагање уметника изван клишеа које намеће технолошка брзина репродукције. Они нуде свој поглед на свет. Трагају, откривају, иду напред, враћају се да још једном провере у сталном страху да су у свом делу нешто пропустили, погрешно поставили, нечим га загушили.

Када се током деветнаестог и у првим деценијама двадесетог века појавила модерна уметност многи су се, такође, уплашили да ће уметности нестати. Уметност је преживела и они који су поверовали у речи Петра Одавића, поводом озложбе Надежде Петровић, “да госпођица не нађе бољих узора од болесних и трулих мозгова импресиониста” тешко су касније шватили проток нових уметничких идеја. Данашње технолошки убрзане уметничке струје поштују само оно што је време донело - уметност без уметности. Доиста то се не може ни прихватити нити одбацити. За то ће се постарати време а не беспоговорни “ауторитети”, као се то данас уобичајило.

Они нешто “проглашавају за уметничко дело” а нешто не. Јост Смирс је 2003. године констатовао да је “количина савремене уметности готово неограничена, а читава идеја пороцене уметничке вредности пуна несигурности.” Време чишћења тек долази пошто ни елитистичка уметност не може без публике. То је показао овогодишњи Октобарски салон на ком је регистровано око 3.000 посетилаца. Без публике - тај чудни податак све говори - то су закони потрошачког друштва. У наведеном случају нула више или мање - шта то има везе. Тачан је само број амбициозних и умрежених уметника. А он је безграничан пошто се не води рачуна о таленту!

“УНОСНО МЕСТО”, Николај Островски, режија Егон Савин, Југословенско драмско позориште
“ДОКТОР НУШИЋ”, Бранислав Нушић, режија Кокан Младеновић, Народно позориште Крушевац, Народно позориште Сомбор
“КАЗИМИР И КАРОЛИНА”, Еден фон Хорват, режија Снежана Тришић, Атеље 212
“ПОСТМОДЕРНИ КАБАРЕ ДОБРОГ ВОЈНИКА ШВЕЈКА”, Александар Лукач / по Јарославу Хашеку/, режија Александар Лукач, Шабачко позориште
”САН ЛЕТЊЕ НОЋИ”, Виљем Шекспир, режија Ђурђа Тешић, Позориште “Бошко Буха”, Вечерња сцена

НЕДОВОЉНО квалитетно вреднована, представа “Уносно место”, за дивно чудо, није донела Стеријину награду Браниславу Лечићу, који је у њој просто маестралан. О распродаји свега, о духовној и моралној девалвацији, Егон Савин је сачинио позоришно дело које треба да обележи више него само једну годину. Тачно, прецизно, емотивно, значајно за позориште уопште, Савин је, у свом познатом маниру, поставио на сцену читав један свет и данас, нажалост, препознатљив.

У овој години, када се обележавало сто педесет година од рођења Бранислава Нушића, нагледали смо се не само произвољности на Нушићеве теме, него и представа које са Бен Акибом немају никакве везе. Светао пример представе која се не држи слепо Нушићеве комедије “Др”, али остаје, у овом времену, на истом трагу је “Доктор Нушић”, у копродукцији два данас моћна српска театра, са сонговима Марка Шелића Марчела и у режији најзанимљивијег редитеља последњих година - Кокана Младеновића. Распродаја знања, куповина диплома, друштвени утицаји и политикантска мода су основе овог брехтовско-нушићевског кабареа.

Недавно изведена, стилизована игра контроверзног Едена фон Хорвата “Казимир и Каролина” говори о слабости љубави пред материјалним моментом. Дидактична у намери да спречи ниске инстикте, а смештена у минхенски Октоберфест тридесетих, у коме и данас живимо, ова представа ће тек добити пуну сатисфакцију у свом дугом сценском животу. Катарина Жутић и Јелена Ђокић су засигурно кандидаткиње за значајне глумачке награде у следећој календарској години.

У готово истеклој 2014. години, осим јубилеја Бранислава Нушића, српска позоришта су имала за многе недосегнут задатак да квалитетном представом обележе ову годину, као стогодишњицу почетка Првог светског рата. Шабачко позориште је једино, а да то није био громогласан пуцањ упразно као код других, сачинило модеран, духовит, ироничан “Постмодерни кабаре доброг војника Швејка”, ослањајући се на проверени Хашеков хумор и простудирану Лукачеву режију, уз учешће свог изузетног глумачког ансамбла.

У години још једног јубилеја, овога пута Виљема Шекспира (годишњица и рођења и смрти) добили смо ново тумачење “Сна летње ноћи” као треш медијски карневал, и ово тумачење је, као што је и ред, поделило критику. Представа у којој бриљирају Небојша Глоговац и Дејан Дедић је дефинисана театром у коме је постављена (вечерња сцена театра за децу) и пресек је културе забаве и третирања љубавне персифлаже, која је у овом времену постала навика.

Овај преглед је, дакле, сума јубилеја који су се у српским (не само престоничким) позориштима обележавали у 2014. години и показује колико је домаћи аутор (са квалитетним текстом) мало присутан на нашим сценама. О младим писцима, који треба да наставе нашу националну драмску уметност, да се и не говори.

04.07.18.Миња Богавац нова директорка Шабачког позоришта (н1 инфо)
29.05.18."Хајка на Вука" на Стеријином позорју ()
16.05.18.Прегршт награда „Рубишту“ (данас.рс)
14.05.18.54. FESTIVALA PROFESIONALNIH POZORIŠTA SRBIJE „JOAKIM VUJIĆ“, ()
12.05.18.Праштање је вид побуне против безумља (анасттасиц.wордпресс.цом)
09.05.18.Шабачко позориште на Фестивалу "Јоаким Вујић" ()
09.05.18.ПОЗОРИШНА КРИТИКА: Страхињић из нашег сокака ()
25.04.18.Позоришта у унутрашњости траже подршку ресорног министарства за излазак из кризе (подринске.цом)
24.04.18.ЗАВРШЕНО ТРЕЋЕ ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ У ШАПЦУ – НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА! (авалаинфо.нет)
24.04.18.ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ 3. ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ - ИЗВЕШТАЈ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА ()
24.04.18.Заврсено Позорисно пролеце у Сабацком позористу (ТВ Коперникус)
22.04.18.ЦАРСТВО НЕБЕСКО представа која дефинише Србе, изведена у Шапцу! (авалаинфо.нет)
21.04.18.Црнило наше стварности: „РУБИШТЕ“, синоћ у Шабачком позоришту! (авалаинфо.нет)
19.04.18.Синоћ у Шабачком позоришту: ТАКО ЈЕ (ако вам се тако чини)! (авалаинфо.нет)
19.04.18.Позоришно пролеће у Шапцу, јесен театара у Србији (ртс.рс)
18.04.18.„Из живота инсеката“ синоћ на Фестивалу у Шапцу (авалаинфо.нет)
18.04.18.Театарска посластица у Шапцу: Цвета "Позоришно пролеће" (блиц.рс)
17.04.18.У центру позоришног живота Србије ("Данас")
17.04.18.Процветало Позоришно пролеће (хоцупозористе.рс)
16.04.18.Вечерас је почело “Позоришно пролеће” у Шапцу! (авалаинфо.нет)
10.04.18.Вечити (Новости.рс)
05.04.18.Премијера Јонесковог дела у Шабачком позоришту (Блиц.рс)
26.03.18.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ: 3. Театарски фестивал у Шапцу 2018 - најава и програм (bgedtculture.blogspot.rs)
23.03.18.Стеријино позорје (РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
20.03.18.63. Стеријино позорје Нови Сад, 26. мај – 3. јун 2018. ()
12.03.18.Позоришно пролеће од 19. до 23 априла у Шапцу (Данас)
11.03.18.Треци Фестивал Позорисно Пролеце (РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
10.03.18.Фестивал "Позоришно пролеће" од 16. до 23. Априла у Шапцу (Интернет портал новосадског листа Дневник)
02.03.18.“Хајка на вука“ Огњен Обрадовић, режија Наташа Радуловић, Шабачко позориште, премијера 08.02.2018. (Радио Београд)
07.02.18.Премијера у Шабачком позоришту: „Хајка на вука“ ("Данас")
07.02.18.Хајка на вука (РТВ Шабац)
07.02.18.Премијерно у Шабачком позоришту: Хајка на вука - прича која ће вас оставити без даха ("глоссy.еспресо")
02.02.18.Ида Јовић „Мата Хари“ режија Снежана Удицки, Шабачко позориште, гостовање у Народном позоришту Београд на сцени „Раша Плаовић“ 17.01 2018. ()
19.01.18.Акција „Кругови“ и премијера представе „Хајка на вука“ (ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
10.01.18.ТОП 5 (Бобан Јефтић)
27.11.17.Фестивал првоизведених представа ()
16.11.17."Рубиште" из нашег угла: "Јесмо ли заиста будни?" ()
15.11.17.Награда за Кристину Пајкић на "Малом Јоакиму" (Телевизија Шабац)
06.11.17.Сјајна премијера "Мачка у чизмама" (Телевизија Шабац)
01.10.17.Нова позоришна сезона у Шапцу! (РТС)
11.04.17.Завршено "Позоришно пролеће" у Шапцу (РТС)
11.04.17.''На Дрини ћуприја'' без премца (Новости)
11.04.17.Завршено "Позоришно пролеће" (РТВ Шабац)
10.04.17.Награде "Позоришног пролећа": "На Дрини ћуприја", Кокан Младеновић, Бојан Жировић... (Блиц)
08.04.17.Министарство културе није подржало шабачко Позоришно пролеће (Данас)
08.04.17.Лоша вест за “Позоришно пролеће” (Блиц)
06.04.17.Мира Бањац поручује са "Позоришног пролећа": Култура поправља оно што политичари покваре (Блиц)
05.04.17.Почетак рада на представи "Рубиште" (РТВ Шабац)
04.04.17.Хипноза позоришне чаролије (Данас)
03.04.17."Хипноза" отвара "Позоришно пролеће" у Шапцу (Новости)
03.04.17.Душко Ковачевић: Сад ће моји Шапчани видети да л’ је вредно научити да се пишу баш сва слова (Блиц)
02.04.17.У Шапцу почиње "Позоришно пролеће" (Б92)
27.03.17.Шапчани позоришни свет стварају талентом и срцем (РТС)
27.03.17.Најбоље представе прошлогодишње продукције пред шабачком публиком (Подринске)
27.03.17."Позоришно пролеће" од 2. до 10. априла (РТВ Шабац)
22.03.17.Испреплитање стварности (Дневник)
13.03.17.Остајемо без занимања која су у позоришту неопходна (Политика)
07.03.17.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ: 2. Театарски фестивал у Шапцу 2017 - најава и програм (bgedtculture.blogspot.rs)
04.03.17.Бранислав Трифуновић одржао час глуме у Шабачком позоришту (Подринске)
19.02.17.Сваки град у Србији заслужује фестивал (Политика)
17.02.17.Културом против пораза памети: Најављен програм "Позоришног пролећа" (Блиц)
17.02.17.Шабачки фестивал "Позоришно пролеће" од 2. до 9. априла (Данас)
15.02.17.Висок ниво позоришног чина (Данас)
15.02.17.Домаћи текст поново на сцени (Вечерње новости)
01.02.17.Шабачко позориште са представом "Клуб љубитеља Смене 8" у Битеф театру (Блиц)
27.01.17.Искакање из клопке монотоније (Ал Џазира)
17.01.17.Саопштен програм 46. Дана комедије у Јагодини (Блиц)
10.01.17.Шабачко позориште, својевремено једино у Србији: Све је почело око Божића (Блиц)
03.01.17.Одлична година за Шабачко позориште (ТВ Шабац)
12.12.16.Награде на 21. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме (Шабачко позориште)
09.12.16.Краљев пут (Шабачко позориште)
28.11.16.ТОП10 представа позоришне 2015-2016 сезоне - Србија (bgedtculture.blogspot.rs)
20.11.16.Још једна "Ноћ позоришта" (ТВ Шабац)
15.11.16.„ЖИВОТ ЈЕ САН“ Педра Кладерона де ла Барке у режији Александра Лукача (Радио Београд)
09.11.16.Свака власт је привремена (Политика)
28.10.16.ПЕРИКЛЕ - ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ нјабоља представа по оцени публике! (ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ)
22.10.16.Још једна награда за "Перикле" (ТВ Шабац)
08.10.16."Дежа ви" треће вечери ревије (ТВ Шабац)
07.10.16."Живот је сан" у време политичких страсти (Данас)
06.10.16.Представом „Живот је сан“ почела сезона у Шабачком позоришту (Подринске)
05.10.16.Калдеронов "Сан" за почетак (Вечерње новости)
04.10.16.Живот је сан: Адаптација рађена у данашњем тренутку, када страсти нема шта да заузда (Story.rs)
04.10.16.Сутра премијера представе “Живот је сан” у Шапцу: Пошаст нема ко да заузда (Блиц)
03.10.16.Процват театарског живота (Данас)
27.09.16.Почиње нова позоришна сезона (ТВ Шабац)
13.09.16.Шабачком ансамблу две награде у Македонији (ТВ Шабац)
01.08.16.Перикле на сцени у Старом Бару (БАР Инфо)
12.07.16.Проглашени ДОБИТНИЦИ фестивалских награда на трећем позоришном фестивалу ТЕАТАР У ТВРЂАВИ! (Телеграф)
17.06.16.Најнаграђиванија представа у сезони 2015/16. (Шабачко позориште)
16.06.16.Карајићу награда за најбољег управника позоришта у Србији (РТВ Шабац)
11.06.16.Премијера у поноћ (ibalkan.net)
22.05.16.Перикле и Никита Миливојевић најбољи у Грачаници (Блиц)
22.05.16.Успешна позоришна недеља у Грачаници (Глас Америке)
21.05.16.Перикле најбоља представа Фестивала Јоаким Вујић (Б92)
21.05.16.Перикле најбоља представа 52. фестивала Јоаким Вујић у Грачаници (Бета)
10.05.16.Nova premijera u Šabačkom pozorištu: Prvo izvođenje predstave "Revizor za jugoistok" (Story.rs)
19.04.16.Родољупци најбоља представа Позоришног пролећа (Б92)
18.04.16.Родољупци најбољи на Позоришном пролећу (Политика)
13.04.16.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ У ШАПЦУ Басара: Чак и ја бих ово могао да похвалим (Татјана Њежић, Блиц)
11.04.16.Регионални жири за домаће представе (Новости)
10.04.16.У Шапцу почео фестивал Позоришно пролеће (Б92)
08.04.16.Позоришно пролеће почиње у понедељак (ТВ Шабац)
05.04.16.Душко Ковачевић о Позоришном пролећу у Шапцу: Против простаклука (Блиц)
02.04.16.Некултура – понос националног идентитета (Политика)
01.04.16.1. Театарски фестивал у Шапцу 2016 - најава и програм (bgedtculture)
31.03.16.„Позоришно пролеће” на шабачки начин (Политика)
16.03.16.ПРЕДСТАВЉЕН ДРУГИ БРОЈ ЧАСОПИСА „КОД 21“ (Sabac.rs)
09.03.16.КАФАНИЦА, СУДНИЦА, ЛУДНИЦА Представа кроз коју су прошле легенде глумишта (Блиц)
09.03.16.Распродате карте за премијеру (ТВ Шабац)
04.03.16.Гостовање Шабачког народног позоришта са представом Каинов ожиљак на Великој сцени Народног позоришта (Story)
26.02.16.Најбитније је волети свој посао (Глас Подриња)
26.02.16.УМЕЋЕ ТРАНСФОРМАЦИЈЕ (Глас Подриња)
19.02.16.ТВ Театар: Постмодерни кабаре доброг војника Швејка (РТС)
04.02.16.Чланови савета „Позоришног пролећа“: Душан Ковачевић, Мира Бањац, Воја Брајовић, Светислав Басара... (Блиц)
04.02.16.„Позоришно пролеће” у Шапцу (Политика)
04.02.16.Позоришно пролеће у Шапцу (Подринске)
03.02.16.Шабац добио позоришни фестивал (ТВ Шабац)
03.02.16.Позоришно пролеће у Шапцу (Шабац.рс)
01.02.16.Селекција 45. фестивала Дани комедије (Културни Центар Јагодина)
03.01.16.Они су обележили 2015. годину (Вечерње новости)
30.11.15.Слободан Петрановић добио награду публике (Шабачко позориште)
23.11.15."Прах" лутријске среће (Данас)
16.11.15.Душко Ковачевић: За компјутер још нисам чуо (Блиц)
09.11.15.Награда за најбољи партнерски однос Ђорђевићу и Вујовићу (Блиц)
05.11.15.Вечери Душана Ковачевића у Шапцу (РТС)
28.10.15.Зоран Карајић добитник четвртог "Зорановог брка" (Блиц)
15.10.15."Каинов ожиљак" најбоља представа на јубиларном ЈоакимИнтерФест (Књажевско-српски театар)
15.10.15.Јоаким Интерфест: Најбољи "Каинов ожиљак" (Блиц)
07.10.15.Завршена позоришна ревија у Шапцу (РТС)
08.07.15.Сурова бајка (Драгана Бошковић)
06.07.15.Почео други „Театар у Тврђави“ (Блиц)
02.07.15.Кнез Лазар у деспотовој тврђави (Политика)
01.07.15.Траг: Звездани траг Шабачког театра (РТС)
29.06.15.П(Р)ОИГРАВАЊЕ (Драгана Бошковић)
28.06.15.Инатимо се као Енглези (Вечерње новости)
27.06.15.“Дуге ноћи” од понедељка у Смедереву (semendria.com)
26.06.15.Шекспир фест почео премијером представе "Перикле" у Чортановцима (Блиц)
26.06.15.Перикле кнез 'леба бела (Данас)
25.06.15.Никита Миливојевић: Узорни, вредни, добри...време вас је прегазило (Блиц)
22.06.15.Шекспир од Глоб театра до Чортановаца (Блиц)
22.06.15.Перикле (sekspirfestival.org)
10.06.15."Дуге ноћи и црне заставе" на отварању "Театра у тврђави" (Блиц)
09.06.15.Представа Перикле отвара Шекспир фестивал у Чортановцима (Бета)
09.06.15.Шекспиров фестивал у Чортановцима ушао у Европску мрежу (Танјуг)
05.06.15.»Урнебесна трагедија« тријумфовала у Добоју (Независне новине)
04.06.15."Гњида" на Театар фесту у Добоју (РТРС)
29.05.15.Други "Шекспир фестивал" у Чортановцима: Премијера представе Никите Миливојевића (Блиц)
20.05.15.Завршен 51. фестивал Јоаким Вујић (РТС)
18.05.15.Представа "Сврати, рече човек или Сан о завичају" најбоља на фестивалу "Јоаким Вујић" (Блиц)
18.05.15.Завршен 51. Фестивал "Јоаким Вујић": Најбоља представа Ужичана (Новости)
18.05.15.Награде фестивала (РТ Војводине)
08.04.15.Премијера Кунијеве комедије у Шапцу (РТС)
06.04.15.Представа „Кидај из моје кухиње“ у Шабачком позоришту (Блиц)
03.03.15.Две премијере (Шабачко позориште)
27.02.15.Седам награда у Алексинцу (Шабачко позориште)
27.02.15.ИН МЕМОРИАМ-ЗЛАТИЦА ПОПОВИЋ (РТС)
20.02.15.Белег уместо ожиљка (Вечерње новости)
03.02.15.Шабачко позориште прославило јубилеј (Политика)
03.02.15.Шабачко позориште обележило 175 година постојања (РТС)
30.01.15.Министарство: Иван Тасовац на премијери "Каиновог ожиљка" у шабачком позоришту (Блиц)
30.01.15.Осамнаеста деценија шабачког позоришта (РТС)
28.01.15.Премијера представе "Каинов ожиљак" у Шабачком позоришту (Блиц)
28.01.15.„Каинов ожиљак” за рођендан шабачког позоришта (Политика)
26.01.15.Представа Каинов ожиљак премијерно 1. фебруара и на РТС-у (story.rs)
22.01.15.Драма о Андрићу поводом 175 година Шабачког позоришта (Курир)
21.01.15.Смех вечно живи (http://www.danikomedije.autentik.net)
20.01.15.Снага потребна за промену (Наташа Гвозденовић, РНС)
16.01.15.Тектоника осећања (Програм 202)
02.01.15.Најбоље из 2014. године (Вечерње новости)
23.12.14.Повратак имена Љубише Јовановића у Шабац (РТС)
15.12.14.Нова имена сцена (Шабачко позориште)
15.12.14.Да ли је исправљена неправда према Љубиши Јовановићу? (Вечерње новости)
04.12.14.Премијера "Хајдука" (РТС)
19.11.14.ТВ театар: Јовча (РТС)
12.11.14.Ожалошћена породица отворила Тузланске позоришне дане (tuzlarije.net)
12.11.14.Ноћ позоришта у суботу (РТВ Шабац)
04.11.14.23. Дани Зорана Радмиловића (Шабачко позориште)
14.10.14.Кад наш брод плови, плови или Стоп! Нема пара (ludus-online.rs)
09.05.14.Бодљикава антиратна сага (Радио Београд 2)
08.05.14.Озбиљне шале о Великом рату (Данас)
07.04.14.Аплаузи на премијери представе "Тектоника осећања" у ЈДП (ТВ Бест)
02.04.14.ЈДП: Тектоника осећања први пут за београдску публику (story.rs)
27.03.14.Порука за Светски дан позоришта 2014 (Брет Бејли)
25.03.14.Представа "Бизарно"у такмичарској конкуренцији 59.Стеријиног позорја (ТВ Шабац)
25.03.14.Драма „Бизарно“ у такмичарској селекцији 59. Стеријиног позорја (Народно позориште)
05.03.14.Андреа Ада Лазић: Сва бајковита лица љубави (Вечерње новости)
24.02.14.Сплетка и љубав (Радио Београд 2)
24.02.14.Хит представа (РТС)
30.01.14.„Тектоника осећања“ у Шабачком позоришту (Шабац инфо)
20.12.13.Награде за шабачко позориште (Политика)
25.11.13.II Фестивал првоизведених представа у Алексинцу (Шабачко позориште)
21.10.13.Програм 202 Радио Београда (Програм 202 Радио Београда)
20.10.13.Животи иза решетака (Политика)
18.10.13.Врлине и грех (Данас)
13.10.13.Идеалисти нису хероји (Политика)
12.10.13.Народно позориште: Премијера представе „Бизарно“ (www.nadlanu.com)
12.10.13.Игор Ђорђевић: Све се срозало и обесмислило (Вечерње новости)
13.09.13.Награде за Шабачко позориште на Фестивали Ристо Шишков (Шабачко позориште)
09.05.13.Љубав или рат (Глас Подриња)
30.04.13.Распевана бракотресна гротеска (Радио Београд 2)
09.04.13.Хроника ТКТ Фест 2013 (ТКТ Фест 2013)
10.03.13.Брадић: Игра замењених улога (Вечерње Новости)
27.02.13.Интервју: Небојша Брадић, редитељ - Сукоб Стаљина и Булгакова (Политика)
24.01.13.Позоришни изазов (Глас Подриња)
09.01.13.Жена која се увек слуша (РТС)