Шабачко позориште » Медији о нама » 63. Стеријино позорје Нови Сад, 26. мај – 3. јун 2018.

63. Стеријино позорје Нови Сад, 26. мај – 3. јун 2018.

20.03.2018.
ИЗВЕШТАЈ СЕЛЕКТОРA

У протеклих годину дана, колико нас дели од претходног Позорја, те пошто су усвојене промене у избору и третману представа које би требало да учествују на фестивалу, у продукционом смислу настало је неколико промена.
Позоришта, као и обично, делe судбину земље у којој стварају. Поред смањеног броја премијера, десило се нешто неочекивано – смањен је број дела постављених по принципу избегавања ризика од публици непознатих имена. Догодило се нешто необично: у нашим границама имали смо извођења три Нушића (два у Београду и једног, али стварно духовитог, у Суботици), једног Александра Поповића (Грачаница), једног Стерије у Крушевцу и једног у Новом Саду, два Душка Ковачевића (Београд, Бања Лука), једног Симовића (Сомбор). Имали смо прилике да видимо и неколико драма чији су аутори редитељи (Суботица, два пута, Скопље и Београд једанпут), драме које су написали глумци (једанпут Бања Лука, Ниш, Крагујевац, Београд, два пута Шабац) те остварења искусних професионалаца (Ужице, Кикинда, Нови Сад, Београд, Вршац), затим ауторске пројекте (Нови Сад, Суботица, Зеница, Нови Пазар, Тузла), драматизације великана прозног израза (Нови Сад, Краљево, Београд). Сва остала и преостала места заузели су млади позоришници професионално посвећени писању драмских текстова. Огромне су, небројене разлике међу њима, али једно им је заједничко – поимање смисла речи Готхолда Ефраима Лесинга, првог драматурга у историји, који је тачно дефинисао шта су страх и сажаљење и који је установио драмски род као једини који може да их изазове. Везује их и чињеница што су оне и они управо показали најбољи успех на пољу драмског стваралаштва те се стога налазе међу одабранима да учествују на Стеријином позорју.


Селекција националне драме

ЦАРСТВО НЕБЕСКО, режија Јернеј Лоренци, Народно позориште Београд и Битеф театар Београд (Србија)
На првом месту морамо споменути један изузетак, који генијално примећује нешто важно. „Интригантан је однос између приповедања и проповедања“, вели Јернеј Лоренци, који потписује режију Царства небеског београдског Народног позоришта и Битеф театра. Представа изграђена на казивањима српских народних песама косовског и покосовског циклуса, у преплитању са савременим сучељавањем с јуначком поезијом и личним доживљајима и сусретањима са овим књижевним благом, чији је значај обликовао национални дух у време настанка модерних нација, поставља пред публику питање како и колико ми, као и глумице и глумци на сцени, доживљавамо ову поезију. Редитељ каже да је то за њега комбинација чежње и вере, љубави и части, а пред публиком Битефа, а сада и Стеријиног позорја, изводе се ови базични цивилизацијски наративи у тумачењу врсних глумаца Народног позоришта.

ОЖАЛОШЋЕНА ПОРОДИЦА, писац Бранислав Нушић, режија Милан Нешковић, Театар „Фјодор Волков“ Јарослав (Русија)
Прилика да се сусретнемо са туђим погледом на нашу драмску традицију пружила се одличним и маштовитим упризорењем Нушићеве Ожалошћене породице у режији Милана Нешковића у далеком Волковском театру у Русији. Полетно и духовито изведена класична Нушићева комедија, оставља утисак нечега што је и публици у страној средини блиско и препознатљиво, а за њихове драмске уметнике изазовно и инспиративно. Овакво тумачење наше драмске баштине било је и најваљаније постављање нашег драмског великана у протеклој сезони, коју није одликовало уобичајено често посезање за Нушићем и Стеријом, као ни другим старијим ауторима на нашим позоришним сценама.

ЈАМИ ДИСТРИКТ, писац Милена Богавац, режија Кокан Младеновић, Битеф театар Београд (Србија), Центар за културу Тиват (Црна Гора), Фестивал MASZK Сегедин (Мађарска), Think Tank студио Нови Сад (Србија)
Урнебесна али и бесно ангажована комедија Јами дистрикт, ауторке Милене Богавац, у режији Кокана Младеновића, врстан је пример позоришне сатире, како на плану текста, тако и режије и глуме. Фантазмагорија о открићу остатака праисторијских становника на подручју на које пледирају три суседне балканске државе, оптерећене властитим митоманијама и уверењима о тачном току историје, на нама тако блиским просторима, које стога морамо да сматрамо својима, поред наших властитих глупости укључује и међународну заједницу позвану да пресуди о питању које мучи три братска народа.

ШВАЈЦАРСКА, писац Петар Михајловић, режија Милан Нешковић, Народно позориште Републике Српске Бања Лука (Република Српска, БиХ)
Швајцарска, необична свакодневица групе малих људи с великим жељама и страстима које су и веће и мање од живота, црнохуморно се одиграва пред нама, једнако збуњенима у потрази за решењем које ће бити близу истине и правде, као у земљи из бајке, како се доживљава та алпска република. Назив представе алудира, у очима становника Балкана, на утопијску одредницу у којој је све боље и другачије, лагодно, мирно и богато. Деперсонализовани ликови ове драме Петра Михајловића суочавају се са последицама властитих хтења, а интелигентно решење редитеља Милана Нешковића настојало је да се сцене драме одвијају симултано, колико год је могуће, помоћу оригиналне сценографије.

КЕПЛЕР 452-Б, писац Тијана Грумић, режија Југ Ђорђевић, Позориште „Бора Станковић“ Врање (Србија)
Кеплер 452-Б, наслов је нове драме младе и већ запажене драматичарке Тијане Грумић, изведене на сцени Позоришта „Бора Станковић“, у режији Југа Ђорђевића. Реч је о интимној драми која се тиче односа у породици, али и у космосу, која се одвија у историјском тренутку када бива препознато ново небеско тело, али док нека људска тела, као и звездана, нестају – што се догађа када су неке звезде само људи – и обрнуто. Минуциозна игра са најдубљим осећањима која се могу гајити између најближих показује и зрелост младе ауторке, кадре да убедљиво прикаже и суочавање са болним тренуцима и покушаје да се они избегну.

…И ОСТАЛИ, писци Маша Радић, Мина Ћирић, Неда Гојковић, Галина Максимовић, режија Стеван Бодрожа, Установа културе „Вук Стефановић Караџић“ Београд (Србија)
…и остали, омнибус четири младе ауторке којима ово није сценски деби, већ успешни наставак сарадње са редитељем Стеваном Бодрожом на сцени Установе културе „Вук Караџић“. Маша Радић, Мина Ћирић, Неда Гојковић и Галина Максимовић испричале су убедљиву повест о низу ситуација у којима се нехотице очитава препознатљив нехајан, па и недопустиво гори однос према онима који нису ми него они који су …и остали.

ХАЈКА НА ВУКА, писац Огњен Обрадовић, режија Наташа Радуловић, Шабачко позориште (Србија)
Ти такви …и остали могу бити у породици, а могу бити они од којих хоћемо да се одвојимо – али не успевамо – у некадашњој ловачкој кафани, те покушаји да се избавимо као ликови из драме Хајка на вука Огњена Обрадовића, у режији Наташе Радуловић, на сцени Шабачког позоришта. Ова горка прича о бивствовању у некада популарној ловачкој кафани, у којој је једино светло везано за хумористично присећање на пропуштене шансе, показује нам свет оних који су, без поговора из поменуте категорије, ...и остали, само што они у то још не верују.

СВЕДОБРО, писац Стеван Вранеш, режија Немања Ранковић, Народно позориште Ужице (Србија)
Сведобро је и име места у којем се одвија драма Стевана Вранеша, али и наслов истоимене драме коју је у Народном позоришту Ужице режирао Немања Ранковић. Лицемерје, заблуде, изневерена очекивања, бивше љубави и бивша надања, све то стигло је током година у Сведобро, и пита се да ли може одатле да оде; ако може, онда зашто и куда.

УТОПЉЕНА ДУША, писац Александар Југовић, режија Бобан Скерлић, Београдско драмско позориште (Србија)
Изузетак у овом избору је драма Утопљена душа Александра Југовића, песника, романописца и драматичара, који се овде први пут бави историјском личношћу у драмској форми, а не измишљеним ликовима као у претходним случајевима. Утопљена душа је српски песник Владислав Петковић Дис, чије последње путовање на броду „Италија” пратимо и упознајемо се са моментима који су обележили његов живот и стваралаштво, у режији Бобана Скерлића и на сцени Београдског драмског позоришта.

Селекција ’Кругови’

У Селекцији ’Кругови’, у којој учествују драмска дела изведена на сценама у блиском региону, истичу се остварења ЉУДИ ОД ВОСКА аутора Мате Матишића, чији смо комад Синови умиру први већ имали прилике да погледамо на Позорју. Ова драма у режији Јануша Кице набијена је Матишићу тако добро познатом проблематиком лицемерја присутног у целом региону. Постављена је на сцени Хрватског народног казалишта Загреб (Хрватска).
Друга представа је комад ЧРНА МАТИ ЗЕМЛА Кристијана Новака и редитељке Доре Руждјак Подолски, на сцени Загребачког казалишта младих, која духовито говори о низу необичних појава у вези са малом средином. Ова два остварења својим професионалним дометима и изузетном маштовитошћу чине врх позоришне сезоне у суседству.
Из Словеније позивам ЗИД, ЈЕЗЕРО Душана Јовановића, последњег лауреата Стеријине награде пре распада земље у којој је Стеријино позорје било основано. Ово извођење Драме Словенског народног гледалишча Љубљана, у режији Милоша Лолића, означава нов успех нашег редитеља који би требало да види и новосадска публика.

***
Као представу у част награђених препоручујем УЛИЦУ УСАМЉЕНИХ АУТОМОБИЛА Зорана Пешића – Сигме, у режији Ђурђе Тешић и извођењу Народног позоришта Ниш. Реч је о победничком тексту са Конкурса Стеријиног позорја 2017, који је реализован у копродукцији са Нишким театром. На тај начин остварује се племенита намера Стеријиног позорја да у сваком смислу допринесе развоју и пласману домаћег драмског текста.

На крају овог извештаја желим да вам захвалим на указаној части и поверењу. Надам се да ћу овом селекцијом, и захваљујући труду уметника које сам позвао, оправдти очекивања.

Београд, 16. март 2018.
Бошко МИЛИН

04.07.18.Миња Богавац нова директорка Шабачког позоришта (н1 инфо)
29.05.18."Хајка на Вука" на Стеријином позорју ()
16.05.18.Прегршт награда „Рубишту“ (данас.рс)
14.05.18.54. FESTIVALA PROFESIONALNIH POZORIŠTA SRBIJE „JOAKIM VUJIĆ“, ()
12.05.18.Праштање је вид побуне против безумља (анасттасиц.wордпресс.цом)
09.05.18.Шабачко позориште на Фестивалу "Јоаким Вујић" ()
09.05.18.ПОЗОРИШНА КРИТИКА: Страхињић из нашег сокака ()
25.04.18.Позоришта у унутрашњости траже подршку ресорног министарства за излазак из кризе (подринске.цом)
24.04.18.ЗАВРШЕНО ТРЕЋЕ ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ У ШАПЦУ – НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА! (авалаинфо.нет)
24.04.18.ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ 3. ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ - ИЗВЕШТАЈ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА ()
24.04.18.Заврсено Позорисно пролеце у Сабацком позористу (ТВ Коперникус)
22.04.18.ЦАРСТВО НЕБЕСКО представа која дефинише Србе, изведена у Шапцу! (авалаинфо.нет)
21.04.18.Црнило наше стварности: „РУБИШТЕ“, синоћ у Шабачком позоришту! (авалаинфо.нет)
19.04.18.Синоћ у Шабачком позоришту: ТАКО ЈЕ (ако вам се тако чини)! (авалаинфо.нет)
19.04.18.Позоришно пролеће у Шапцу, јесен театара у Србији (ртс.рс)
18.04.18.„Из живота инсеката“ синоћ на Фестивалу у Шапцу (авалаинфо.нет)
18.04.18.Театарска посластица у Шапцу: Цвета "Позоришно пролеће" (блиц.рс)
17.04.18.У центру позоришног живота Србије ("Данас")
17.04.18.Процветало Позоришно пролеће (хоцупозористе.рс)
16.04.18.Вечерас је почело “Позоришно пролеће” у Шапцу! (авалаинфо.нет)
10.04.18.Вечити (Новости.рс)
05.04.18.Премијера Јонесковог дела у Шабачком позоришту (Блиц.рс)
26.03.18.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ: 3. Театарски фестивал у Шапцу 2018 - најава и програм (bgedtculture.blogspot.rs)
23.03.18.Стеријино позорје (РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
20.03.18.63. Стеријино позорје Нови Сад, 26. мај – 3. јун 2018. ()
12.03.18.Позоришно пролеће од 19. до 23 априла у Шапцу (Данас)
11.03.18.Треци Фестивал Позорисно Пролеце (РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
10.03.18.Фестивал "Позоришно пролеће" од 16. до 23. Априла у Шапцу (Интернет портал новосадског листа Дневник)
02.03.18.“Хајка на вука“ Огњен Обрадовић, режија Наташа Радуловић, Шабачко позориште, премијера 08.02.2018. (Радио Београд)
07.02.18.Премијера у Шабачком позоришту: „Хајка на вука“ ("Данас")
07.02.18.Хајка на вука (РТВ Шабац)
07.02.18.Премијерно у Шабачком позоришту: Хајка на вука - прича која ће вас оставити без даха ("глоссy.еспресо")
02.02.18.Ида Јовић „Мата Хари“ режија Снежана Удицки, Шабачко позориште, гостовање у Народном позоришту Београд на сцени „Раша Плаовић“ 17.01 2018. ()
19.01.18.Акција „Кругови“ и премијера представе „Хајка на вука“ (ТЕЛЕВИЗИЈА ШАБАЦ)
10.01.18.ТОП 5 (Бобан Јефтић)
27.11.17.Фестивал првоизведених представа ()
16.11.17."Рубиште" из нашег угла: "Јесмо ли заиста будни?" ()
15.11.17.Награда за Кристину Пајкић на "Малом Јоакиму" (Телевизија Шабац)
06.11.17.Сјајна премијера "Мачка у чизмама" (Телевизија Шабац)
01.10.17.Нова позоришна сезона у Шапцу! (РТС)
11.04.17.Завршено "Позоришно пролеће" у Шапцу (РТС)
11.04.17.''На Дрини ћуприја'' без премца (Новости)
11.04.17.Завршено "Позоришно пролеће" (РТВ Шабац)
10.04.17.Награде "Позоришног пролећа": "На Дрини ћуприја", Кокан Младеновић, Бојан Жировић... (Блиц)
08.04.17.Министарство културе није подржало шабачко Позоришно пролеће (Данас)
08.04.17.Лоша вест за “Позоришно пролеће” (Блиц)
06.04.17.Мира Бањац поручује са "Позоришног пролећа": Култура поправља оно што политичари покваре (Блиц)
05.04.17.Почетак рада на представи "Рубиште" (РТВ Шабац)
04.04.17.Хипноза позоришне чаролије (Данас)
03.04.17."Хипноза" отвара "Позоришно пролеће" у Шапцу (Новости)
03.04.17.Душко Ковачевић: Сад ће моји Шапчани видети да л’ је вредно научити да се пишу баш сва слова (Блиц)
02.04.17.У Шапцу почиње "Позоришно пролеће" (Б92)
27.03.17.Шапчани позоришни свет стварају талентом и срцем (РТС)
27.03.17.Најбоље представе прошлогодишње продукције пред шабачком публиком (Подринске)
27.03.17."Позоришно пролеће" од 2. до 10. априла (РТВ Шабац)
22.03.17.Испреплитање стварности (Дневник)
13.03.17.Остајемо без занимања која су у позоришту неопходна (Политика)
07.03.17.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ: 2. Театарски фестивал у Шапцу 2017 - најава и програм (bgedtculture.blogspot.rs)
04.03.17.Бранислав Трифуновић одржао час глуме у Шабачком позоришту (Подринске)
19.02.17.Сваки град у Србији заслужује фестивал (Политика)
17.02.17.Културом против пораза памети: Најављен програм "Позоришног пролећа" (Блиц)
17.02.17.Шабачки фестивал "Позоришно пролеће" од 2. до 9. априла (Данас)
15.02.17.Висок ниво позоришног чина (Данас)
15.02.17.Домаћи текст поново на сцени (Вечерње новости)
01.02.17.Шабачко позориште са представом "Клуб љубитеља Смене 8" у Битеф театру (Блиц)
27.01.17.Искакање из клопке монотоније (Ал Џазира)
17.01.17.Саопштен програм 46. Дана комедије у Јагодини (Блиц)
10.01.17.Шабачко позориште, својевремено једино у Србији: Све је почело око Божића (Блиц)
03.01.17.Одлична година за Шабачко позориште (ТВ Шабац)
12.12.16.Награде на 21. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме (Шабачко позориште)
09.12.16.Краљев пут (Шабачко позориште)
28.11.16.ТОП10 представа позоришне 2015-2016 сезоне - Србија (bgedtculture.blogspot.rs)
20.11.16.Још једна "Ноћ позоришта" (ТВ Шабац)
15.11.16.„ЖИВОТ ЈЕ САН“ Педра Кладерона де ла Барке у режији Александра Лукача (Радио Београд)
09.11.16.Свака власт је привремена (Политика)
28.10.16.ПЕРИКЛЕ - ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ нјабоља представа по оцени публике! (ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ)
22.10.16.Још једна награда за "Перикле" (ТВ Шабац)
08.10.16."Дежа ви" треће вечери ревије (ТВ Шабац)
07.10.16."Живот је сан" у време политичких страсти (Данас)
06.10.16.Представом „Живот је сан“ почела сезона у Шабачком позоришту (Подринске)
05.10.16.Калдеронов "Сан" за почетак (Вечерње новости)
04.10.16.Живот је сан: Адаптација рађена у данашњем тренутку, када страсти нема шта да заузда (Story.rs)
04.10.16.Сутра премијера представе “Живот је сан” у Шапцу: Пошаст нема ко да заузда (Блиц)
03.10.16.Процват театарског живота (Данас)
27.09.16.Почиње нова позоришна сезона (ТВ Шабац)
13.09.16.Шабачком ансамблу две награде у Македонији (ТВ Шабац)
01.08.16.Перикле на сцени у Старом Бару (БАР Инфо)
12.07.16.Проглашени ДОБИТНИЦИ фестивалских награда на трећем позоришном фестивалу ТЕАТАР У ТВРЂАВИ! (Телеграф)
17.06.16.Најнаграђиванија представа у сезони 2015/16. (Шабачко позориште)
16.06.16.Карајићу награда за најбољег управника позоришта у Србији (РТВ Шабац)
11.06.16.Премијера у поноћ (ibalkan.net)
22.05.16.Перикле и Никита Миливојевић најбољи у Грачаници (Блиц)
22.05.16.Успешна позоришна недеља у Грачаници (Глас Америке)
21.05.16.Перикле најбоља представа Фестивала Јоаким Вујић (Б92)
21.05.16.Перикле најбоља представа 52. фестивала Јоаким Вујић у Грачаници (Бета)
10.05.16.Nova premijera u Šabačkom pozorištu: Prvo izvođenje predstave "Revizor za jugoistok" (Story.rs)
19.04.16.Родољупци најбоља представа Позоришног пролећа (Б92)
18.04.16.Родољупци најбољи на Позоришном пролећу (Политика)
13.04.16.ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ У ШАПЦУ Басара: Чак и ја бих ово могао да похвалим (Татјана Њежић, Блиц)
11.04.16.Регионални жири за домаће представе (Новости)
10.04.16.У Шапцу почео фестивал Позоришно пролеће (Б92)
08.04.16.Позоришно пролеће почиње у понедељак (ТВ Шабац)
05.04.16.Душко Ковачевић о Позоришном пролећу у Шапцу: Против простаклука (Блиц)
02.04.16.Некултура – понос националног идентитета (Политика)
01.04.16.1. Театарски фестивал у Шапцу 2016 - најава и програм (bgedtculture)
31.03.16.„Позоришно пролеће” на шабачки начин (Политика)
16.03.16.ПРЕДСТАВЉЕН ДРУГИ БРОЈ ЧАСОПИСА „КОД 21“ (Sabac.rs)
09.03.16.КАФАНИЦА, СУДНИЦА, ЛУДНИЦА Представа кроз коју су прошле легенде глумишта (Блиц)
09.03.16.Распродате карте за премијеру (ТВ Шабац)
04.03.16.Гостовање Шабачког народног позоришта са представом Каинов ожиљак на Великој сцени Народног позоришта (Story)
26.02.16.Најбитније је волети свој посао (Глас Подриња)
26.02.16.УМЕЋЕ ТРАНСФОРМАЦИЈЕ (Глас Подриња)
19.02.16.ТВ Театар: Постмодерни кабаре доброг војника Швејка (РТС)
04.02.16.Чланови савета „Позоришног пролећа“: Душан Ковачевић, Мира Бањац, Воја Брајовић, Светислав Басара... (Блиц)
04.02.16.„Позоришно пролеће” у Шапцу (Политика)
04.02.16.Позоришно пролеће у Шапцу (Подринске)
03.02.16.Шабац добио позоришни фестивал (ТВ Шабац)
03.02.16.Позоришно пролеће у Шапцу (Шабац.рс)
01.02.16.Селекција 45. фестивала Дани комедије (Културни Центар Јагодина)
03.01.16.Они су обележили 2015. годину (Вечерње новости)
30.11.15.Слободан Петрановић добио награду публике (Шабачко позориште)
23.11.15."Прах" лутријске среће (Данас)
16.11.15.Душко Ковачевић: За компјутер још нисам чуо (Блиц)
09.11.15.Награда за најбољи партнерски однос Ђорђевићу и Вујовићу (Блиц)
05.11.15.Вечери Душана Ковачевића у Шапцу (РТС)
28.10.15.Зоран Карајић добитник четвртог "Зорановог брка" (Блиц)
15.10.15."Каинов ожиљак" најбоља представа на јубиларном ЈоакимИнтерФест (Књажевско-српски театар)
15.10.15.Јоаким Интерфест: Најбољи "Каинов ожиљак" (Блиц)
07.10.15.Завршена позоришна ревија у Шапцу (РТС)
08.07.15.Сурова бајка (Драгана Бошковић)
06.07.15.Почео други „Театар у Тврђави“ (Блиц)
02.07.15.Кнез Лазар у деспотовој тврђави (Политика)
01.07.15.Траг: Звездани траг Шабачког театра (РТС)
29.06.15.П(Р)ОИГРАВАЊЕ (Драгана Бошковић)
28.06.15.Инатимо се као Енглези (Вечерње новости)
27.06.15.“Дуге ноћи” од понедељка у Смедереву (semendria.com)
26.06.15.Шекспир фест почео премијером представе "Перикле" у Чортановцима (Блиц)
26.06.15.Перикле кнез 'леба бела (Данас)
25.06.15.Никита Миливојевић: Узорни, вредни, добри...време вас је прегазило (Блиц)
22.06.15.Шекспир од Глоб театра до Чортановаца (Блиц)
22.06.15.Перикле (sekspirfestival.org)
10.06.15."Дуге ноћи и црне заставе" на отварању "Театра у тврђави" (Блиц)
09.06.15.Представа Перикле отвара Шекспир фестивал у Чортановцима (Бета)
09.06.15.Шекспиров фестивал у Чортановцима ушао у Европску мрежу (Танјуг)
05.06.15.»Урнебесна трагедија« тријумфовала у Добоју (Независне новине)
04.06.15."Гњида" на Театар фесту у Добоју (РТРС)
29.05.15.Други "Шекспир фестивал" у Чортановцима: Премијера представе Никите Миливојевића (Блиц)
20.05.15.Завршен 51. фестивал Јоаким Вујић (РТС)
18.05.15.Представа "Сврати, рече човек или Сан о завичају" најбоља на фестивалу "Јоаким Вујић" (Блиц)
18.05.15.Завршен 51. Фестивал "Јоаким Вујић": Најбоља представа Ужичана (Новости)
18.05.15.Награде фестивала (РТ Војводине)
08.04.15.Премијера Кунијеве комедије у Шапцу (РТС)
06.04.15.Представа „Кидај из моје кухиње“ у Шабачком позоришту (Блиц)
03.03.15.Две премијере (Шабачко позориште)
27.02.15.Седам награда у Алексинцу (Шабачко позориште)
27.02.15.ИН МЕМОРИАМ-ЗЛАТИЦА ПОПОВИЋ (РТС)
20.02.15.Белег уместо ожиљка (Вечерње новости)
03.02.15.Шабачко позориште прославило јубилеј (Политика)
03.02.15.Шабачко позориште обележило 175 година постојања (РТС)
30.01.15.Министарство: Иван Тасовац на премијери "Каиновог ожиљка" у шабачком позоришту (Блиц)
30.01.15.Осамнаеста деценија шабачког позоришта (РТС)
28.01.15.Премијера представе "Каинов ожиљак" у Шабачком позоришту (Блиц)
28.01.15.„Каинов ожиљак” за рођендан шабачког позоришта (Политика)
26.01.15.Представа Каинов ожиљак премијерно 1. фебруара и на РТС-у (story.rs)
22.01.15.Драма о Андрићу поводом 175 година Шабачког позоришта (Курир)
21.01.15.Смех вечно живи (http://www.danikomedije.autentik.net)
20.01.15.Снага потребна за промену (Наташа Гвозденовић, РНС)
16.01.15.Тектоника осећања (Програм 202)
02.01.15.Најбоље из 2014. године (Вечерње новости)
23.12.14.Повратак имена Љубише Јовановића у Шабац (РТС)
15.12.14.Нова имена сцена (Шабачко позориште)
15.12.14.Да ли је исправљена неправда према Љубиши Јовановићу? (Вечерње новости)
04.12.14.Премијера "Хајдука" (РТС)
19.11.14.ТВ театар: Јовча (РТС)
12.11.14.Ожалошћена породица отворила Тузланске позоришне дане (tuzlarije.net)
12.11.14.Ноћ позоришта у суботу (РТВ Шабац)
04.11.14.23. Дани Зорана Радмиловића (Шабачко позориште)
14.10.14.Кад наш брод плови, плови или Стоп! Нема пара (ludus-online.rs)
09.05.14.Бодљикава антиратна сага (Радио Београд 2)
08.05.14.Озбиљне шале о Великом рату (Данас)
07.04.14.Аплаузи на премијери представе "Тектоника осећања" у ЈДП (ТВ Бест)
02.04.14.ЈДП: Тектоника осећања први пут за београдску публику (story.rs)
27.03.14.Порука за Светски дан позоришта 2014 (Брет Бејли)
25.03.14.Представа "Бизарно"у такмичарској конкуренцији 59.Стеријиног позорја (ТВ Шабац)
25.03.14.Драма „Бизарно“ у такмичарској селекцији 59. Стеријиног позорја (Народно позориште)
05.03.14.Андреа Ада Лазић: Сва бајковита лица љубави (Вечерње новости)
24.02.14.Сплетка и љубав (Радио Београд 2)
24.02.14.Хит представа (РТС)
30.01.14.„Тектоника осећања“ у Шабачком позоришту (Шабац инфо)
20.12.13.Награде за шабачко позориште (Политика)
25.11.13.II Фестивал првоизведених представа у Алексинцу (Шабачко позориште)
21.10.13.Програм 202 Радио Београда (Програм 202 Радио Београда)
20.10.13.Животи иза решетака (Политика)
18.10.13.Врлине и грех (Данас)
13.10.13.Идеалисти нису хероји (Политика)
12.10.13.Народно позориште: Премијера представе „Бизарно“ (www.nadlanu.com)
12.10.13.Игор Ђорђевић: Све се срозало и обесмислило (Вечерње новости)
13.09.13.Награде за Шабачко позориште на Фестивали Ристо Шишков (Шабачко позориште)
09.05.13.Љубав или рат (Глас Подриња)
30.04.13.Распевана бракотресна гротеска (Радио Београд 2)
09.04.13.Хроника ТКТ Фест 2013 (ТКТ Фест 2013)
10.03.13.Брадић: Игра замењених улога (Вечерње Новости)
27.02.13.Интервју: Небојша Брадић, редитељ - Сукоб Стаљина и Булгакова (Политика)
24.01.13.Позоришни изазов (Глас Подриња)
09.01.13.Жена која се увек слуша (РТС)